Categories

Byer

 Clarion Hotel Post

Clarion Hotel Post

Telefon: +46 31-61 90 99
 
Besøksadresse:
Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10. 
411 03 Göteborg

Mer info

    

Det anrika posthuset på Drottningtorget i Göteborg har förvandlats till ett hotell och det är sannerligen inte vilket hotell som helst. Även inom Clarions förstklassiga utbud är detta verklig en pärla.


Det som nu pryder Drottningtorget är dels ett stort, modernt och förstklassigt affärs-, konferens- och fritidshotell. Rent fysiskt är hotellet uppdelat på en fantastisk gammal byggnad, som fogats samman med en minst lika spektakulär ny del. Men ännu mer intressant än arkitekturen är idén om en helt ny mötesplats och en arena för det nya, kreativa Göteborg.


Här ska det Göteborg som i relativ tystnad vuxit fram bakom hamnen, sportarenorna och den tunga industrin få en naturlig hemmaplan. Ett Göteborg som ännu inte är lika känt som det gamla, men som gjort stora avtryck runt om i världen. I Los Angeles, Milano, Tokyo, London och New York är Göteborg inte längre känt som en industristad, det är en spännande smältdegel för kreativitet och nytänkande. Inom branscher som mode, arkitektur, reklam, IT, webbdesign och specialeffekter för film vänder sig hela världen numera till Göteborg för att få hjälp av de bästa.


Clarion Hotel Post ska bli en mötesplats, ett skyltfönster och en arena för detta Göteborg - The New Face of Gothenburg.


På tolfte våningen i den nya delen av hotellet med en fantastisk utsikt över Göteborg, Trädgårdsföreningen och ut mot älven och havet ligger Juliussviten. Namngiven efter de första Postmästaren i Posthuset, Julius Juhlin, 1907.


Sviten på 95 kvadratmeter ger en härlig känsla av att befinna sig mitt i city och man känner sig mer som i New York än i Göteborg.